neděle 6. října 2013

škvarkové bramborové placky

placky jenom tak samotné, nebo podávat se salátem z kysaného zelí, 
jako přílohu k masu nebo přikusovat k dobré polévce - fazolové s klobásou, 
kyselici, čočkové s párkem....

  • 500 g brambor
  • 200 g škvarků
  • asi 300 g hrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • 4 velká vejce
  • sádlo nebo olej

oškrabat brambory, nakrájet a uvařit doměkka v osolené vodě.
škvarky pokrájet nebo nasekat, rozehřát na pánvi
zcezené horké brambory promíchat se škvarky šťouchadlem
osolit, opepřit, přidat většinu hrubé mouky a pořádně rozšťouchat
hrnec zakrýt pokličkou a směs nechat vychladnout
do zchladlé hmoty zamíchat 4 vejce, případně přisypat hrubou mouku
z hotového těsta vytvarovat placky o průměru cca 8 - 10 cm
placky smažit na rozehřátém sádle nebo na oleji na pánvi dozlatova
hotovo




Žádné komentáře:

Okomentovat