suroviny na kompletní kokosky celkem:
- 500 g moučkového cukru
- 400 g másla
- 300 g hladké mouky
- 4 vejce
- citronová kůra
- 200 g mletého kokosu
- 2 lžíce kaka
- čokoládová poleva
- červená marmeláda
základ - linecké kolečka
velikost cca 3 cm průměr - tak velké, jak budou velké kokosky!
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- lžičku citronové kůry
kokosky - kopečky
- 200 g moučkového cukru
- 200 g mletého kokosu
- 4 bílky
ze 4 bílků ušlehat šlehačem tuhý sníh,
postupně přimíchat mletý cukr,
a nakonec vmíchat kokos
na pečící papír na plech nastříkat malé kopečky,
péct ve velmi mírné troubě dorůžova.
nechat na plechu vychladnout a pak sundat.
krém
- 200 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 2 žloutky
v míse utřít šlehačem máslo a moučkový cukr do pěny,
postupně zašlehat 2 žloutky,
nakonec přimíchat 2 lžíce kakaa.
kokosky - dohotovení
- červená marmeláda - jahodová, malinová, lesní směs nebo dobrá domácí
- čokoládová poleva
- linecké kolečka
- kokosky - kopečky
- krém
na linecké kolečka po obvodu nastříkat dokolečka krém,
do středu dát malou lžičku marmelády,
přikrýt kokoskou - kopečkem,
rozpustit čokoládovou polevu ve vodní lázni a hotovou kokosku ponořit do čokolády tak, aby čokoláda zakryla krém z boku kokosky a namočit tak,
aby se do čokolády namočilo i linecké kolečko - podstavec.
Žádné komentáře:
Okomentovat