- 200 g mletého cukru
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 šlehačka
- 1 vanilkový cukr
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanilkový puding
- 1 ztužovač do šlehačky
- 100 g krystalového cukru
- čerstvé kiwi - ovoce
zapnout troubu na 180°C
nachystat na hluboký plech pečící papír (přes okraje)
korpus:
4 bílky ušlehat v tuhý sníh,
4 žloutky šlehat v míse s 200 g moučkového cukru, a během šlehání postupně přidávat 6 lžic horké vody - směs se více napění, zjemní, nabude
pak postupně vmíchat 200 g polohrubé mouky s 1/2 práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků
nalít na plech, rozetřít a uhladit, dát péct do předehřáté trouby
upéct, až je hotovo - píchnout špejlí ( lepí, nelepí - není, je)
nejlépe upéct korpus na řez den dopředu a nechat zaležet ve špajzu
připravit krém:
ušlehat 1 šlehačku s 1 vanilkovým cukrem a ztužovačem do šlehačky
vmíchat do šlehačky 1 zakysanou smetanu
krémem potřít korpus a dát do chladna
oloupat kiwi a nakrájet na tenké kolečka, spotřeba kiwi závisí na velikosti řezu
poleva:
rozmíchat 1 vanilkový puding v 1/2 l studené vody, přidat cca 100 g krystalového cukru a za stálého míchání přivést k varu,
provařit cca 1 minutu
na rozetřený krém naskládat kolečka kiwi
vychladlý puding opatrně nalít na řez a pěkně rozetřít
nechat vychladnout v lednici
nakrájet na kostky
místo polevy z pudingu, lze krém polít želatinou
a puding lze obarvit trochu do zelena - např. kiwi sirupem, pak dát méně cukru do pudingu.
Žádné komentáře:
Okomentovat