čtvrtek 18. prosince 2014

kiwi řez


  • 200 g mletého cukru
  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 šlehačka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový puding
  • 1 ztužovač do šlehačky
  • 100 g krystalového cukru
  • čerstvé kiwi - ovoce
zapnout troubu na 180°C
nachystat na hluboký plech pečící papír (přes okraje)

korpus:
4 bílky ušlehat v tuhý sníh,
4 žloutky šlehat v míse s 200 g moučkového cukru, a během šlehání postupně přidávat 6 lžic horké vody - směs se více napění, zjemní, nabude
pak postupně vmíchat 200 g polohrubé mouky s 1/2 práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků

nalít na plech, rozetřít a uhladit, dát péct do předehřáté trouby
upéct, až je hotovo - píchnout špejlí ( lepí, nelepí - není, je)

nejlépe upéct korpus na řez den dopředu a nechat zaležet ve špajzu

připravit krém:
ušlehat 1 šlehačku s 1 vanilkovým cukrem a ztužovačem do šlehačky
vmíchat do šlehačky 1 zakysanou smetanu
krémem potřít korpus a dát do chladna

oloupat kiwi a nakrájet na tenké kolečka, spotřeba kiwi závisí na velikosti řezu

poleva:
rozmíchat 1 vanilkový puding v 1/2 l studené vody, přidat cca 100 g krystalového cukru a za stálého míchání přivést k varu, 
provařit cca 1 minutu

na rozetřený krém naskládat kolečka kiwi
vychladlý puding opatrně nalít na řez a pěkně rozetřít

nechat vychladnout v lednici
nakrájet na kostky

místo polevy z pudingu, lze krém polít želatinou

a puding lze obarvit trochu do zelena - např. kiwi sirupem, pak dát méně cukru do pudingu.



Žádné komentáře:

Okomentovat