- vepřové maso nakrájené na kostky
- sádlo
- cibule
- fazole
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- sůl
- majoránka
- česnek
- sterilovaný okurek
- chléb
večer propláchnout a namočit fazoli do studené vody přes noc
dát vařit v této vodě fazoli, pozor nesolit
vepřové maso nakrájet na kostky
osolit
cibuli nakrájet najemno
v kastrolu rozpustit sádlo
orestovat cibuli dosklovata
přidat maso a orestovat až pustí šťávu
stáhnout z plotny
přidat mletou sladkou papriku, majoránku
zamíchat
vrátit na plotnu
podlét horkým masovým vývarem, nebo vývarem z fazolí
vařit doměkka
až je fazole měkká, tak přidat k masu
zahustit záklechtkou
dochutit česnekem
provařit s moukou cca 10 minut, dochutit.....
podávat s kyselou okurkou a chlebem
Žádné komentáře:
Okomentovat