úterý 23. února 2016

fazolový guláš s vepřovým masem


  • vepřové maso nakrájené na kostky
  • sádlo
  • cibule
  • fazole
  • mletá sladká paprika
  • hladká mouka
  • sůl
  • majoránka
  • česnek
  • sterilovaný okurek
  • chléb

večer propláchnout a namočit fazoli do studené vody přes noc
dát vařit v této vodě fazoli, pozor nesolit
vepřové maso nakrájet na kostky
osolit
cibuli nakrájet najemno
v kastrolu rozpustit sádlo
orestovat cibuli dosklovata
přidat maso a orestovat až pustí šťávu
stáhnout z plotny
přidat mletou sladkou papriku, majoránku
zamíchat
vrátit na plotnu
podlét horkým masovým vývarem, nebo vývarem z fazolí
vařit doměkka
až je fazole měkká, tak přidat k masu
zahustit záklechtkou
dochutit česnekem
provařit s moukou cca 10 minut, dochutit.....

podávat s kyselou okurkou a chlebem

Žádné komentáře:

Okomentovat