úterý 23. února 2016

mexický guláš z hovězího masa


  • hovězí maso přední bez kosti nebo ořez na kostky
  • cibule
  • rajčatový protlak
  • hladká mouka
  • sádlo
  • sterilovaný hrášek
  • česnek
  • sůl
  • rýže 
  • sýr cihla
hovězí maso nakrájet na kostky
osolit
cibuli nakrájet najemno
v kastrolu rozpustit sádlo
cibuli osmahnout dosklovata
přidat hovězí maso
orestovat až pustí šťávu
přidat rajčatový protlak
podlét horkou vodou
dusit do měkka
zahustit hladkou moukou - záklechtka, nebo profi zaprášit
provařit cca 10 minut
přidat scezený sterilovaný hrášek
dochutit prolisovaným česnekem

podávat s rýží
posypat nastrouhaným sýrem

Žádné komentáře:

Okomentovat