sobota 1. června 2013

vanilkové rohlíčky

tradiční vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky


  • 300 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 200 g tuku (Hera)
  • 100 g pomletých vlašských ořechů
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr

na vále vše vypracovat v hladké těsto, hotové těsto nechat v chladu cca 2 hodiny uležet.
zapnout troubu 180
nachystat plechy s pečícím papírem
připravit mlýnek na maso - a vložit nástavec na strojkové tlačené rohlíčky
vkládat těsto do mlýnku, vymlet stejně silné "housenky"
krájet na rohlíčky
péct dorůžova

horké upečené rohlíčky obalovat v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem, pak dát do piksle, a do chladna nechat zaležet až budou měkké.

pokud není mlýnek, tak klasicky vyválet a tvarovat ručně.

Žádné komentáře:

Okomentovat