hovězí vývar polopatě pro kacku
hovězí maso- s kostí - nejlepší vývar je z oháňky
maso s kostí omýt v chladné vodě
dát do hrnce
zalét studenou vodou
osolit
nechat vzejít var
sesbírat naběračkou vyvařenou pěnu a tu vyhodit
dát koření- nové koření, celý pepř
celer - tak 2-3 plátky - podle velikosti hrnce
1 velká celá mrkev - pak se nakrájí do hotové polévky
1 mrkev nastrouhat na jemném struhadle
1 petržel nastrouhat na jemném struhadle
celá cibule
3 celé stroužky česneku
a pak pomalu vařit, nechat “táhnout”
dlouho, dlouho
vývar pak zcedit, pokud budu přidávat vodu- tak horkou
dochutit, nakrájet mrkev, maso, a nakonec nasekanou zelenou petrželku
do polévky- domácí nudle, nudle kupované, kapánek
Žádné komentáře:
Okomentovat