- červené sterilované zelí
- 3 vejce uvařené natvrdo
- 200 g šunkového salámu
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžička majonézy
- sůl
sklenici sterilovaného zelí - 0,7 l nebo menší - podle toho jaké bude množství pomazánky
ze sklenice slít nálev, vysypat na cedník, propláchnout studenou vodou- aby nebylo moc kyselé
na masovém mlýnku - pomlet: zelí, šunkový salám, vejce natvrdo
přimíchat - 1 zakysanou smetanu, 1 lžičku - nebo 1 lžíci- podle chuti- majonézy, sůl a zamíchat
P.S. - obvykle se dělá vše od oka, ochutnává a dochucuje.
natřít na chlebíčkovou veku nebo celozrnné pečivo,
ozdobit - kolečko vajíčka natvrdo, zelená petrželka
nebo nic, nebo něco jiného, nebo něco navíc
Žádné komentáře:
Okomentovat