neděle 16. března 2014

pomazánka z červeného zelí



  • červené sterilované zelí
  • 3 vejce uvařené natvrdo
  • 200 g šunkového salámu
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička majonézy
  • sůl
sklenici sterilovaného zelí - 0,7 l nebo menší - podle toho jaké bude množství pomazánky 
ze sklenice slít nálev, vysypat na cedník, propláchnout studenou vodou- aby nebylo moc kyselé
na masovém mlýnku - pomlet: zelí, šunkový salám, vejce natvrdo
přimíchat - 1 zakysanou smetanu, 1 lžičku - nebo 1 lžíci- podle chuti- majonézy, sůl a zamíchat
P.S. - obvykle se dělá vše od oka, ochutnává a dochucuje.

natřít na chlebíčkovou veku nebo celozrnné pečivo, 
ozdobit - kolečko vajíčka natvrdo, zelená petrželka

nebo nic, nebo něco jiného, nebo něco navíc

Žádné komentáře:

Okomentovat