neděle 16. března 2014

ořechové linecké cukroví



  • 280 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 140 g nastrouhaných vlašských ořechů
  • 420 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová nastrouhaná kůra
  • marmeláda na slepení
  • 1 vanilkový cukr - přidat do moučkového na obalování
z rozměklého másla, cukru, ořechů, mouky, vejce a trochy citronové kůry vypracovat hladké těsto

nechat v lednici cca nejméně 1/2 hodiny odležet

na vále poprášeném hladkou mouku vyválet přiměřeně tenký plát

formičkami vykrajovat - hvězdičky, květinky, srdíčka a jiné oblíbené vánoční tvary, vždy do páru, do jednoho klidně udělat kolečko- otvor, aby byla vidět natřená marmeláda

dát na pečící plech vyložený pečícím papírem

péct ve vyhřáté troubě cca na 180 C

upečené vychladlé cukroví slepovat marmeládou a obalovat v moučkovém cukru s přidaným vanilkovým cukrem

Žádné komentáře:

Okomentovat