úterý 4. března 2014

jablková buchta - americká

název i recept je převzatý - "z lidu", pač je více druhů jablkových buchet a koláčů - k přívlastku "americká" si pamatuji jablka na kostičky

  • 4 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 - 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 hrnky jablek na kostičky
  • hrst posekaných vlašských ořechů
  • rozinky

oloupat jablka, očistit a nakrájet na kostičky
vejce, cukr a olej našlehat 
přidat jablka
postupně skořici, kakao, mouku smíchanou s prdopečem, ořechy, rozinky

péct ve vyhřáté troubě na 180 C, tzv. dorůžova, na plechu s pečícím papírem

vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem, nebo - a to je daleko lepší polijeme čokoládou, nemusí být poleva, stačí "cik cak".

Žádné komentáře:

Okomentovat