čtvrtek 4. dubna 2013

domácí pekárna -domácí rohlíky

rohlíky

domácí pekárna je bezva praktický vynález na zadělání kynutého těsta bezpečně - bez vařečky, pracuje samostatně a vás nebolí ruce

každá domácí pekárna má samostatný program na těsto- míchá, míchá, kyne, kyne a pak pípá, že je hotovo
1 hod 30min pekárna kenwood bm 250.


  • 240ml vody- ne ledové
  • 1 vejce
  • 450g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky krupicového cukru
  • 25g másla - Hera to jistí
  • 1,5 lžičky sušených kvasnic bo půl kostky čerstvých kvasnic
  • 1 rozšlehaný žloutek na potření
do nádoby s hnětacím hákem z pekárny se dá postupně:
voda
1vejce
máslo
esli je čerstvé droždí tak rozdrobit do vody a 2lžičky cukru
nasypat mouku
na mouku sůl

esli je sušené droždí tak nasypat až na mouku- do středu, k němu cukr a sůl nasypat do rohu nádoby

věda kynutí- cukr má být nejlépe s droždím a vodou bo mlékem, ale sůl nemá přijít do styku s droždím
a kvasnicím se říká droždí, bo droždí se říká kvasnicím, a prodává se kostka po 42g a sáček po 10g

zapnout pekárnu
a klídek
až a než zapípá
zapnout troubu na 180
nachystat cca 2 plechy- dát pečící papír
vyklopit těsto na pomoučený vál, vylovit hák, udělat bochánek
rozkrojit na 4 díly
vytvarovat 4 bochánky
dát opatrně bokem
jeden dát do středu, vyválet do kruhu, malý ruční váleček je nejlepší
rozkrojit rádýlkem na 4 díly - pro matematiky- rozdělit obsah kruhu 2 průměry v kolmém úhlu.
stočit 4 rohlíky- nejširší část těsta rolovat ke špičce
na plech- na papír, nechat rovné, bo zatočit- rohlíci jak chcete
zaplnit první plech, druhý plech
nechat kynout pod utěrkou, na teplém místě cca 5 -10 min
rožšlehat žloutek, potřít první plech
šup do vyhřáté trouby
cca 20 minut - musí se to utrefit
dopéct vše, a hotovo



Žádné komentáře:

Okomentovat