pátek 26. dubna 2013

kynuté knedlíky s ovocem

jahodové knedle

  • 0,5 kg hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička krystal cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička soli

domácí pekárna zamíchá sama:

vlažné mléko- rozpustit v něm droždí a přidat cukr
nalít do pekárny
1 vejce
přisypat mouku
na mouku sůl

zapnout program těsto, nechat vymíchat, jak bude těsto nakynuté klidně vypnout před skončením programu

nebo horší varianta- ručně, nebo v robotu a nechat cca 15-20 minut kynout, až to je.
klasická metoda- kvásek do mouky, vajíčko sůl a míchat.

dát na vysypaný vál, rozdělit postupně na malé kousky na knedlíky
udělat kuličky, roztáhnout, položit ovoce, zabalit

nechat 10 minut nakynout v teple pod utěrkou

vařit ve větším hrnci, (ve vodě- bez soli), 
5 minut přikryté
otočit knedlíky
a 3 - 5 minut odkryté (podle velikosti knedlíků, jak je našůlám velké)

vylovit, ihned roztrhnout vidličkou, aby unikla pára- pač by se zdrcly



hotovo



nejlepší jsou s jahodama, polité zakysanou smetanou pro mlsouny vylepšenou cukrem, a zalité rozpuštěným máslem....
a dia- bez cukru, bez másla, posypat tvarohem na strouhání a jen zlehka polít máslem, 
nakonec diabetik už ví co a jak.....




Žádné komentáře:

Okomentovat