- 0,5 kg hrubé mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička krystal cukru
- 1 vejce
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička soli
domácí pekárna zamíchá sama:
vlažné mléko- rozpustit v něm droždí a přidat cukr
nalít do pekárny
1 vejce
přisypat mouku
na mouku sůl
zapnout program těsto, nechat vymíchat, jak bude těsto nakynuté klidně vypnout před skončením programu
nebo horší varianta- ručně, nebo v robotu a nechat cca 15-20 minut kynout, až to je.
klasická metoda- kvásek do mouky, vajíčko sůl a míchat.
dát na vysypaný vál, rozdělit postupně na malé kousky na knedlíky
udělat kuličky, roztáhnout, položit ovoce, zabalit
nechat 10 minut nakynout v teple pod utěrkou
vařit ve větším hrnci, (ve vodě- bez soli),
5 minut přikryté
otočit knedlíky
a 3 - 5 minut odkryté (podle velikosti knedlíků, jak je našůlám velké)
vylovit, ihned roztrhnout vidličkou, aby unikla pára- pač by se zdrcly
hotovo
nejlepší jsou s jahodama, polité zakysanou smetanou pro mlsouny vylepšenou cukrem, a zalité rozpuštěným máslem....
a dia- bez cukru, bez másla, posypat tvarohem na strouhání a jen zlehka polít máslem,
nakonec diabetik už ví co a jak.....
Žádné komentáře:
Okomentovat