domácí chleba - na 500 g mouky - 300 ml vody
- 300 ml vlažné vody nebo 150 ml vody + 150 ml vlažného mléka
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 3 zarovnané lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
do nádoby s hnětacím hákem nejprve tekutiny
vlažné mléko s vodou v odměrce rozmíchat s 1/2 kostkou čerstvého droždí
nalít do pekárny
2 lžičky cukru
500 g mouky
2 lžičky soli
1 lžička kmínu - hned, nebo až zapípá pekárna a chce nasypat zrníčka
varianta - sušené droždí:
tekutina
cukr
mouka
sůl
až nahoru na mouku mimo sůl sušené droždí
kmín
zapnout pekárnu
základní pečící program
obvykle program 1
hmotnost 750 g chleba
středně nebo více propečená kůrka - podle své chuti
chleba je z pšeničné mouky- takže světlý
po upečení dát na mřížku vychladnout
krájet nejdříve za 30 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat