- 200 ml mléka (nebo 12% šlehačka)
- 80 g másla
- 150 g krupicového cukru
- 150 g kandovaného ovoce - celková hmotnost- je možno kandované ovoce, rozinky, brusinky, podle chuti - sušené ovoce
- 250 g ořechů - celková hmotnost - dáváme cca 100 g mletých vlašských ořechů, a zbylé množství- 150 g - posekané lískové ořechy, posekané oloupané mandle
- 50 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
mléko, máslo a cukr dohromady svařit v kastrolu
odsunout z plotny
přidat ovoce a ořechy
zamíchat a znovu svařit
odsunout z plotny- vmíchat hladkou mouku
znovu svařit
odsunout z plotny
na plech dát pečící papír
dělat malou lžičkou hromádky
zapnout troubu tak na 50 - 100
péct v mírné troubě pomalu do růžova
upečené marokánky nechat na plechu vychladnout
pak sundat
a polévat nebo namočit jednu stranu v rozpuštěné čokoládě - v čokopolevě
čokoláda se rozpustí nejlépe ve vodní lázni ve 100% tuku
co je to kastrol?
Hrnec či hrnek je nejčastěji plechová nádoba obvykle válcovitého (nebo mírně kuželovitého či baňatého) tvaru s uchy sloužícími k manipulaci. Součástí hrnce bývá obvykle poklice. Poklice slouží k zakrytí hrnce. Nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší se obvykle označuje jako rendlík, lidově však častěji kastrol, neboť lidový název rendlíku zůstává v expresivním podání odborně nazývaného štýláku (z německého Stielkaserolle) tedy rendlík s držadlem - štýlem.
Žádné komentáře:
Okomentovat